Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 100 g hónapos retek
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 150 g füstölt sonka
- 4 db tojás
- 80 g parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- 200 g tagliatelle
- 150 - 200 ml tésztafőzővíz
- 100 g zöldborsó
- 100 g cukorborsó
- 50 g bébispenót
A gremolatához
- ½ csokor petrezselyem
- ½ db citrom reszelt héja
- ½ gerezd fokhagyma
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 100 g hónapos retek
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 150 g füstölt sonka
- 4 db tojás
- 80 g parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- 200 g tagliatelle
- 150 - 200 ml tésztafőzővíz
- 100 g zöldborsó
- 100 g cukorborsó
- 50 g bébispenót
A gremolatához
- ½ csokor petrezselyem
- ½ db citrom reszelt héja
- ½ gerezd fokhagyma
A tavaszi carbonara elkészítéséhez a hónapos retket negyedeljük, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal. Egy tepsire fektetve a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A sonkát 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és lassan megpirítjuk a maradék olajon.
A tojásokat egy keverőtálba ütjük, sózzuk, bőségesen borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is, és alaposan összekeverjük. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, és mellé dobjuk a főzővízbe a zöldborsót is. Mikor a főzési időből már csak 2 perc van hátra, beledobjuk a felcsíkozott cukorborsót is. Majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
A kifőtt tésztás-zöldséges keveréket beleforgatjuk a pirított sonkába. Összerázzuk, és lehúzzuk a tűzről a serpenyőt.
A tojásos keverékben elkeverünk 2 evőkanál tésztafőzővizet, majd a keveréket ráöntjük a már nem tűzforró tésztára, és amikor kicsit hűlt a serpenyő, visszarakjuk alacsony lángra.
Folyamatosan rázogatva a serpenyőt krémesre készítjük a tésztát, végül belekeverjük a bébispenótot és a sült retket is.
A gremolatához a finomra vágott petrezselymet összekeverjük a citrom reszelt héjával és a reszelt fokhagymával, és a kitálalt tésztára szórjuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a tavaszi carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!