Hirdetés

Húsvéti mini répatorta-kuglóf

Hozzávalók

24
darabhoz
+
25 dkg vaj
25 dkg barnacukor
5 db tojás kettéválasztva
1 db narancs
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
½ tk őrölt szerecsendió
½ tk őrölt gyömbér
20 dkg natúr pisztácia
25 dkg reszelt sárgarépa
5 - 6 db aszalt sárgabarack
5 - 6 db kandírozott kumquat

A krémhez

25 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Húsvéti mini répatorta-kuglóf

Aki evett már répatortát, az jól tudja, hogy ez nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb süteménye, aki pedig még nem, az semmiféleképpen ne parázzon be: nem őrültünk meg, nem répa ízű tortáról van szó. A répa itt főleg az állag érdekében kerül bele a sütibe, hiszen utolérhetetlen szaftosságot eredményez. Mi most egy szédítően cuki, mini kuglófformában elkészített verziót mutatunk be. De azért egy dolgot szögezzünk le: ez a recept nagyméretű formában is működik, de akár még muffinformában is megsüthetitek őket, szóval a megfelelő forma hiánya egyszerűen nem lehet kifogás. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

24
darabhoz
+
25 dkg vaj
25 dkg barnacukor
5 db tojás kettéválasztva
1 db narancs
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
½ tk őrölt szerecsendió
½ tk őrölt gyömbér
20 dkg natúr pisztácia
25 dkg reszelt sárgarépa
5 - 6 db aszalt sárgabarack
5 - 6 db kandírozott kumquat

A krémhez

25 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


img_7872.jpg

A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásságákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgozzuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A pisztácia felét finomra daráljuk, a másik felét durvára daraboljuk és az egészet a lisztes keverékhez adjuk, amit kanalanként adagolva összedolgozunk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt gyümölcsöket.

img_7857.jpg

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és több adagban a répás masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk és 180 fokaos sütőben készre sütjük. Ha kis formákat használunk, a sütési idő 40 perc, egy nagy forma esetén kb. 1 óra. Mielőtt a sütőből kivesszük a süteményt, végezzünk szúrópróbát, ha nem tapad a tészta a pálcikára vagy villára, elkészült. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük és a kihűlt kuglófok tetejére kanalazva vagy mellé kínáljuk.

img_7858.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások