Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
darabhoz (vagy fele adagnyi lekváros dupla kekszhez)
300 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
225 g vaj
100 g cukor
145 g barna cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
335 g étcsoki pasztilla
2 ág friss rozmaring
1 marék robbanós cukorka
lekvár az összeragasztáshoz
Hirdetés

Óriás csokis keksz - Szabi nem aprózta el!

A legegyszerűbb, mégis az egyik legtutibb keksz, amit valaha ettem. A rozmaring a csokival ütős páros, a lekvárral együtt pedig masszív függőséget fog okozni.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
darabhoz (vagy fele adagnyi lekváros dupla kekszhez)
300 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
225 g vaj
100 g cukor
145 g barna cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
335 g étcsoki pasztilla
2 ág friss rozmaring
1 marék robbanós cukorka
lekvár az összeragasztáshoz

A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb edénybe, majd belekeverjük a szódabikarbónát és a sót. Egy robotgépben habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat. Amikor a vaj a cukorral szépen elegyedett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd alacsony sebesség mellett a lisztes keveréket és a vaníliás cukrot is.

Néhány perc keverés után mehet bele a csoki pasztilla, az apróra vágott friss rozmaring és a robbanós cukorka is. Összedolgozzuk, majd enyhén nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymástól kb. 10 centire, kicsit lenyomkodjuk. Egy tepsiben 6 keksz sül majd. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 9-12 percig sütjük őket.

Ha kész, kivesszük és még 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd egyenként rácsra helyezzük a kekszeket, hogy kihűljenek és meg is szikkadjanak.  Még két tepsivel tudunk sütni a fenti mennyiségből. Ha kihűltek a kekszek, egyik felüket lekvárral megkenve, kettesével összeillesztjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások