Hirdetés
Instant

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű piteformához
+

Az alaphoz

350 g oreo keksz
110 g olvasztott vaj

A mogyoróvajas réteghez

350 g mogyoróvaj
100 g porcukor
100 g puha vaj
50 g mogyoró + 10 g a tetejére

A tetejére

150 ml tejszín
200 g étcsoki pasztilla (vagy kisebb darabokra tört étcsoki)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sütés nélküli oreos mogyoróvajas pite

Még a gyakorlott háziasszonyok is fellélegeznek néha egy sütés nélkül elkészíthető recept láttán. Na ez az a süti amit nagyon gyorsan összedobhattok és még aki nem sütimágus, az is könnyedén elkészítheti pár óra alatt, úgyhogy irány a konyha! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű piteformához
+

Az alaphoz

350 g oreo keksz
110 g olvasztott vaj

A mogyoróvajas réteghez

350 g mogyoróvaj
100 g porcukor
100 g puha vaj
50 g mogyoró + 10 g a tetejére

A tetejére

150 ml tejszín
200 g étcsoki pasztilla (vagy kisebb darabokra tört étcsoki)
Bevásárlólistához adom

Az oreo kekszeket aprítógépben összezúzzuk az olvasztott vajjal, belenyomkodjuk a formába és fél órára hűtőbe rakjuk. Amíg az alap a hűtőben pihen, a mogyorót egy száraz serpenyőben lepirítjuk, hogy intenzívebb íze legyen, majd egy mozsárban kissé összetörjük, vagy késsel kisebb darabokra vágjuk.

Összekeverjük a mogyoróvajat a porcukorral, a puha vajjal, és 50 g pirított mogyoróval, majd a hűtőből kivett kekszalapra simítjuk. Mehet ez is a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokis réteget. A tejszínt felforrósítjuk és a csokidarabokra öntjük. Várunk pár percet, majd jól elkeverjük és a mogyoróvajas rétegre simítjuk. Megszórjuk a maradék pirított mogyoróval és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a felső csokiréteg.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások