Hozzávalók
A csirkéhez
- 100 ml olívaolaj
- 50 ml szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 tk gyömbérpor
- 1 ek Cayenne-bors
- 1 db lime leve
- 50 g nádcukor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk ötfűszer-keverék
- só, bors
- 400 g csirkemellfilé
A salsához
- 3 - 4 szelet ananász
- 100 g koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 50 ml olívaolaj
- 1 db narancs leve
- 0.25 csokor friss koriander apróra vágva
- só, bors
Az összeállításhoz
- 2 db bagett (nagy)
- 120 g majonéz
- 1 fej szívsaláta
Hozzávalók
A csirkéhez
- 100 ml olívaolaj
- 50 ml szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 tk gyömbérpor
- 1 ek Cayenne-bors
- 1 db lime leve
- 50 g nádcukor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk fahéj
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk ötfűszer-keverék
- só, bors
- 400 g csirkemellfilé
A salsához
- 3 - 4 szelet ananász
- 100 g koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 50 ml olívaolaj
- 1 db narancs leve
- 0.25 csokor friss koriander apróra vágva
- só, bors
Az összeállításhoz
- 2 db bagett (nagy)
- 120 g majonéz
- 1 fej szívsaláta
A marinád összetevőit összekeverjük, majd belemasszírozzuk a csirkébe, ráöntjük, és állni hagyjuk benne (minél tovább, annál jobb).
A salsához az ananászt, a paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi összetevővel.
A csirkét egyben megsütjük a grillen, majd ha kész, a félbevágott bagettet is megpirítjuk.
A pirult kifli mindkét belső oldalát megkenjük majonézzel, erre szívsalátát teszünk, majd a felszeletelt húst, végül pedig kanalazunk rá a salsából. Rácsukjuk a kifli felső részét, és készen is vagyunk!
Ha tetszett a jerk csirke szendvics ananászos salsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!