Hirdetés

Duplacsokis banános tart

Hozzávalók

Hozzávalók
22
cm átmérőjű köralakú piteformához

A kekszalaphoz:

350 g zabkeksz
160 g olvasztott vaj

A csokis krémhez:

200 ml tejszín
100 g tejcsoki
100 g étcsoki

A tetejére:

2 db nagyobb banán
50 g olvasztott étcsoki
Hirdetés

Duplacsokis banános tart

Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de mi még sosem csalódtunk banános-csokis édességben. Valamiért ez a kombó tuti siker, mindegy mi készül belőle. Most viszont egy különleges, sütés nélküli tart született végül, aminek ez az ízvilág különösen jól áll. Próbáljátok ki a receptet és ugorjatok le a boltba néhány kiló banánért, mert tuti, hogy ebből repetázni akartok majd!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
22
cm átmérőjű köralakú piteformához

A kekszalaphoz:

350 g zabkeksz
160 g olvasztott vaj

A csokis krémhez:

200 ml tejszín
100 g tejcsoki
100 g étcsoki

A tetejére:

2 db nagyobb banán
50 g olvasztott étcsoki
Fotó: Fördős Peti

A zabkekszet egy késes aprítóval morzsalékosra zúzzuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a piteforma aljára és széleire nyomkodjuk és berakjuk a hűtőbe. A tejszínt jól felmelegítjük és ráöntjük a kockákra tördelt ét- és tejcsokira. Megvárjuk míg felolvad a csoki, elkeverjük és berakjuk a hűtőbe 1 órára.

Fotó: Fördős Peti

Mikor kihűlt a csokis krém, habverővel kicsit kihabosítjuk majd csillagcsöves nyomózsákba rakjuk (elhagyható) és a piteformába nyomjuk a krémet. Banánkarikákkal és olvasztott étcsokival díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?