Hirdetés

Hagymakarika burger

Hirdetés

Hagymakarika burger

Hirdetés

A hagymakarika egyik alapismérve, hogy nagyon sokat meg lehet belőle enni és egyszerűen képtelenség abbahagyni. Sajnos ez igaz erre a hagymakarika burgerre is, amit mártogatósba tunkolva a mennyországban érezhetitek magatokat, szóval süssetek le egy adagot belőle, aztán másnap irány az edzőterem!

Hozzávalók

  • 2-3 nagy fej vöröshagyma vagy édes hagyma
  • 150 g pankómorzsa
  • 150 g liszt
  • 5 tojás
  • 250 g darált marhahús
  • 100 g cheddar sajt

A szószhoz:

  • 50 g ketchup
  • 100 g majonéz
  • 25 g mustár
  • 3 löttyintés worchester szósz
  • 50 g apróra vágott savanyú uborka
  • só, bors
  • 50 g bacon
  • olaj a sütéshez

A vöröshagymát 2-3 cm vastag karikákra vágjuk és szétszedjük. A bacont serpenyőben, vagy sütőben megsütjük, majd apró kockákra vágjuk.
A darált marhahúst összekeverjük a sóval a borssal és a kockázott baconnel. A cheddart lereszeljük

Fotó: Szilágyi Nóra

Az egyes hagymakarikák aljába egy kisebb adag húst szedünk, majd jöhet bele egy kis cheddar, és még egyszer ugyanannyi hús, figyelve arra, hogy kb. addig érjen mindkét oldalon, ameddig a hagyma tart. Belenyomkodjuk, majd liszt-tojás-pankómorzsa-tojás-pankómorzsa panírt kapnak.

A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.
160 fokos olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat – ne süssük magasabbon, csak ha nem szeretnénk teljesen átsütni a húst és megolvasztani a sajtot, de jelen esetben ez, szemben az általános burger-jellemzőkkel, nem kifejezetten javallott.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások