Hozzávalók
A húshoz
- 5 db csirke alsócomb (bőr nélkül)
- só
- bors
- olaj
A salátához
- 220 g kagylótészta
- só, bors
- ½ fej brokkoli
- 1 db kaliforniai paprika
- 8 szem koktélparadicsom
- 10 szem fekete olívabogyó
- 50 g feta sajt
A vörös pesztóhoz
- 8 db olajban eltett szárított paradicsom
- 1 marék mandula vagy fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek reszelt parmezán
- 3 ek olívaolaj
Az öntethez
- 4 ek vörös pesztó
- 4 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Hozzávalók
A húshoz
- 5 db csirke alsócomb (bőr nélkül)
- só
- bors
- olaj
A salátához
- 220 g kagylótészta
- só, bors
- ½ fej brokkoli
- 1 db kaliforniai paprika
- 8 szem koktélparadicsom
- 10 szem fekete olívabogyó
- 50 g feta sajt
A vörös pesztóhoz
- 8 db olajban eltett szárított paradicsom
- 1 marék mandula vagy fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek reszelt parmezán
- 3 ek olívaolaj
Az öntethez
- 4 ek vörös pesztó
- 4 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy serpenyőben, időnként átforgatva megsütjük őket. Ezután villával leszedjük a húst a csontról és még egyszer, pár perc alatt átpirítjuk a serpenyőben, majd félrerakjuk. Előveszünk két edényt az egyikben a tésztát főzzük ki enyhén sós, forró vízben, a másikban pedig szintén sós vízben a kisebb rózsákra szedett brokkolit. Miközben fő a tészta és a brokkoli egy aprítógépbe rakjuk a pesztó hozzávalóit és alaposan lezúzzuk. A salátához a koktélparadicsomokat félbe, az olívabogyókat kis karikákra, a kaliforniai paprikát pedig kisebb kockákra vágjuk. A kifőtt tésztát összekeverjük 1-2 kanál vörös pesztóval, majd hozzákeverjük a csirkehúst, brokkolit, kaliforniai paprikát, olívabogyót és a koktélparadicsomot. A maradék pesztót elkeverjük az olívaolajjal és a citrom levével, majd a salátátra locsoljuk, végül feta sajtot morzsolunk a tetejére.