A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A naanhoz
- 250 g liszt
- 100 ml natúr joghurt
- 3 ½ g szárított élesztő
- 6 g sütőpor
- 1 tk só
- 80 ml víz
- 1 ek olaj
A sült zöldséghez
- 2 - 3 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej karfiol
- 1 marék csicseriborsó (konzerv)
- ½ db lime leve
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt koriander
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk kurkuma
- 1 db gránátalma
- 1 nagy marék friss spenót
Az avokádós szószhoz
- 1 db avokádó
- 2 marék csicseriborsó (konzerv)
- só, bors
- 1 mk római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék friss spenót
- 4 ek joghurt
- ½ db lime leve
Isteni zöldséges naan - a nem vegák is imádni fogják!
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A naanhoz
- 250 g liszt
- 100 ml natúr joghurt
- 3 ½ g szárított élesztő
- 6 g sütőpor
- 1 tk só
- 80 ml víz
- 1 ek olaj
A sült zöldséghez
- 2 - 3 szál sárgarépa
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej karfiol
- 1 marék csicseriborsó (konzerv)
- ½ db lime leve
- 5 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt koriander
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 mk kurkuma
- 1 db gránátalma
- 1 nagy marék friss spenót
Az avokádós szószhoz
- 1 db avokádó
- 2 marék csicseriborsó (konzerv)
- só, bors
- 1 mk római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék friss spenót
- 4 ek joghurt
- ½ db lime leve
A sült zöldségekhez a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, ráfacsarjuk a fél lime levét és 180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsin, aranybarnára sütjük őket. Ha megsültek, összekeverjük a spenóttal, a gránátalma magokkal és még egy kis olívaolajjal. A szószhoz a hozzávalókat egy aprítógépben pürésítjük.
A naan kenyérhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az olajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk. A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk, és nagyjából kör alakúra nyújtuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük a kinyújtott tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük. Egy konyharuhába betakarva pihentetjük, hogy megpuhuljon a saját gőzében, amíg a többi naant megsütjük. A naan kenyereket meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megpakoljuk a sült zöldségekkel és meglocsoljuk az avokádós szósszal, félbehajtjuk és tálaljuk.