Hozzávalók
- 1 db bagett
- 1 - 2 ek tejföl
- 1 fej hagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 100 - 150 ml alaplé
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- só,bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- ½ db grillcsirke
- 1 ek tejföl
Az uborkasalátához:
- 1 db kígyóuborka
- só
- 1 ½ ek ecet
- 1 ek porcukor
- 1 tk szójaszósz
- víz
Paprikás csirke szendvics ubisalival
Hozzávalók
- 1 db bagett
- 1 - 2 ek tejföl
- 1 fej hagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 100 - 150 ml alaplé
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- só,bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- ½ db grillcsirke
- 1 ek tejföl
Az uborkasalátához:
- 1 db kígyóuborka
- só
- 1 ½ ek ecet
- 1 ek porcukor
- 1 tk szójaszósz
- víz
A hagymát apróra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben üvegesre pároljuk. A paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt feldaraboljuk, majd a hagymára dobjuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük a pirospaprikával, köménnyel, sóval, borssal és beledobjuk a zúzott fokhagymát is. Kevergetve főzzük amíg besűrűsödik az alap (kb.15 perc), majd egy villával kicsit áttörjük. Az uborkasalátához az uborkát zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és egy szűrőbe rakjuk, hogy a felesleges lé lecsepegjen róla. Az ecetes alaphoz összekeverjük az ecetet, porcukrot, kevés sót, szójaszószt, felöntjük hideg vízzel (ha kell, még állítunk az ízeken) és végül belenyomatjuk a lecsepegtetett uborkát is.
A grillcsirke bőrét leszedjük, a húst leszedjük a csontokról és két villa segítségével kisebb darabokra tépjük, ez pedig mehet is bele a paprikás alapba. Jól átkeverjük a tejföllel és már kész is. Végül a bagettet kettévágjuk, forró serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket, megtöltjük a paprikás csirkével, rápakoljuk az uborkasalit és a tejfölt, rádobjuk a bagett másik felét és már ehetjük is!