Hirdetés

Pasta alla gricia- az olasz szalonnás tészta

Hozzávalók

300 g rigatoni tészta
50 g pecorino sajt
150 g kolozsvári szalonna
80 g zsírszalonna
só, bors
100 ml a tészta főzővizéből
Hirdetés

Pasta alla gricia- az olasz szalonnás tészta

“Tészta zsírral” :D nem is tudom tovább húzni ennek a receptnek a leírását. :D Tulajdonképpen egy ‘cacio e pepe’ rengeteg zsíros szalonnával. Guiancalet kellene hozzá használni, ami a kolozsvári és a zsírszalonna olasz verziója, de nehezen beszerezhető itthon, így mixeltem a mi jó kis szalonnáinkat! :D Inkább egy gyors ebédnek csináljátok meg, hogy aznap még jól tudjatok aludni :D
Hirdetés

Hozzávalók

300 g rigatoni tészta
50 g pecorino sajt
150 g kolozsvári szalonna
80 g zsírszalonna
só, bors
100 ml a tészta főzővizéből

A tésztát sós vízben al dentére főzzük és félreteszünk a főzővízből. Nagyobb darabokra vágjuk a kolozsvári szalonnát, a zsírszalonnát pedig apró kockákra. Egy serpenyőben elkezdjük a zsírszalonnát zsírjára pirítani. Belerakjuk a kolozsvárit és aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, óvatosan(!!!) beleöntjük a főzővizet, belereszeljük a sajtot, sózzuk, jól megborsozzuk és visszarakjuk közepes lángon a tűzre. Pár perc alatt, összeforraljuk a mártást és jól összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Frissen őrölt borssal tálaljuk.

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások