Hozzávalók
- 300 g rigatoni tészta
- 50 g pecorino sajt
- 150 g kolozsvári szalonna
- 80 g zsírszalonna
- só, bors
- 100 ml a tészta főzővizéből
Hozzávalók
- 300 g rigatoni tészta
- 50 g pecorino sajt
- 150 g kolozsvári szalonna
- 80 g zsírszalonna
- só, bors
- 100 ml a tészta főzővizéből
A tésztát sós vízben al dentére főzzük és félreteszünk a főzővízből. Nagyobb darabokra vágjuk a kolozsvári szalonnát, a zsírszalonnát pedig apró kockákra. Egy serpenyőben elkezdjük a zsírszalonnát zsírjára pirítani. Belerakjuk a kolozsvárit és aranybarnára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, óvatosan(!!!) beleöntjük a főzővizet, belereszeljük a sajtot, sózzuk, jól megborsozzuk és visszarakjuk közepes lángon a tűzre. Pár perc alatt, összeforraljuk a mártást és jól összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Frissen őrölt borssal tálaljuk.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!