Hirdetés

Ettől a lencsefasírttól jól fogsz lakni!

Hirdetés

Ettől a lencsefasírttól jól fogsz lakni!

Sokan mondják, hogy nem szeretik a vega kajákat, mert nem laknak jól tőlük. Persze biztos sok ilyen húsmentes recept van, de mi igyekszünk olyanokat mutatni, amik után elégedetten dőlhettek hátra, hogy finomat is ettetek és brutál jól is laktatok...na, hát pont ilyen ez a lencsefasírt is!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g lencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás (+2 a panírozáshoz)
  • 1/2 tk római kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • olaj
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A lencsét 7-8 dl sós vízben kb. 30 perc alatt puhára  főzzük. Leszűrjük és még melegen összetörjük villával. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajon lepirítjuk és a pépesített lencséhez adjuk, majd mehetnek hozzá a fűszerek és a tojás.

Fotó: Szilágyi Nóri

Vizezett kézzel tojás nagyságú darabokat vagdalt alakúra formázunk a masszából és liszt-tojás-morzsa sorrendben bepanírozzuk. Végül kevés olajban készre sütjük, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?