Hozzávalók
- 1 tk só
- 4 ek mandula
- 200 g vadrizs
- 50 g vaj
- 1 db zellerszár
- 2 fej hagyma
- 3 db csirkemell
- 4 fej gomba
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 100 g cheddar sajt
- 1 marék rusztikus zsemlemorzsa
- 100 g héj nélküli gesztenye
Csirkés vadrizses casserole
Hozzávalók
- 1 tk só
- 4 ek mandula
- 200 g vadrizs
- 50 g vaj
- 1 db zellerszár
- 2 fej hagyma
- 3 db csirkemell
- 4 fej gomba
- 200 ml tejszín
- só, bors
- 100 g cheddar sajt
- 1 marék rusztikus zsemlemorzsa
- 100 g héj nélküli gesztenye
A mandulát megpirítjuk száraz serpenyőben. A rizst megfőzzük. Egy serpenyőben vajat melegítünk és rádobjuk az apróra vágott zellert és az egyik hagymát. Kb. 10 perc alatt megpirítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megsütjük, majd ha kész, feldaraboljuk. Főzünk egy gombakrémlevest: vajon a másik apróra vágott hagymát megpirítjuk, mehet rá a felszeletelt gomba. 5 perc sütés után sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. 15 percnyi főzés után mehet bele a tejszín és amint felforrt, levesszük a tűzről és pépesítjük. Összekeverjük valamennyi már elkészült hozzávalót, azaz a rizst, csirkemellet, gombakrémlevest, a hagymás-zelleres keveréket, gesztenyét és mehet rá a sajt. Bedobjuk egy casseroléba (öntöttvas sütőedény) és megszórjuk zsemlemorzsával. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 35 percre. Megszórjuk a mandulával és még 5 percig sütjük.