Hozzávalók
A répapüréhez
- 4 - 5 szál sárgarépa
- só, bors
- 1 mk őrölt kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 80 g vaj
- 30 ml tejszín
A húshoz
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 ek liszt
- 1 ek olaj
- 250 g reszelt sajt
- 150 ml tejszín
A tálaláshoz
- frissen őrölt bors
- 1 - 2 szál petrezselyemzöld
Sajtbundás tepsis csirkemell
Hozzávalók
A répapüréhez
- 4 - 5 szál sárgarépa
- só, bors
- 1 mk őrölt kakukkfű
- 2 ek olívaolaj
- 80 g vaj
- 30 ml tejszín
A húshoz
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 ek liszt
- 1 ek olaj
- 250 g reszelt sajt
- 150 ml tejszín
A tálaláshoz
- frissen őrölt bors
- 1 - 2 szál petrezselyemzöld
A sajtbundás tepsis csirkemell köretéhez a répákat megtisztítjuk, hosszában elfelezzük, kb. 4 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és összekeverjük az olajjal, majd 190 fokos sütőbe toljuk őket kb. 35 percre.
Miközben sül a répa, a húsokat sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben, az olajon, magas fokozaton, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk a csirkemelleket. Ezután a reszelt sajtból a csirkemellek egyik oldalára nyomkodunk egy-egy adagot. A sajtos résszel lefelé visszarakjuk a serpenyőbe, majd pár perc alatt rápirítjuk a sajtot.
Rakunk a tetejére is a sajtból, majd megfordítjuk, hogy ez kerüljön alulra. Ezzel is pirítjuk, majd átrakjuk őket egy kisebb tepsibe. Aláöntjük a tejszínt, és miután a répát kivettük, betoljuk a 180 fokos sütőbe 15 percre.
A sült répából néhány darabot félreteszünk a sajtbundás tepsis csirkemell tálalásához. A többit még melegen lezúzzuk egy turmixgépben vagy botmixerrel a vaj és a tejszín társaságában. A megsült csirkemelleket felszeleteljük, megszórjuk frissen őrölt borssal. A répapürével és a sült répával tálaljuk, és díszíthetjük néhány petrezselyemlevéllel is.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 50 perc
- Összesen: 70 perc
Ha tetszett a sajtbundás tepsis csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!