Hozzávalók
- 3 szál répa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 4 l víz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 10 - 15 ág kakukkfű
- 5 szem egész fekete bors
Zöldségalaplé
Hozzávalók
- 3 szál répa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 4 l víz
- 1 kis csokor petrezselyem
- 10 - 15 ág kakukkfű
- 5 szem egész fekete bors
A zöldségalaplé elkészítéséhez a zöldségeket megpucoljuk, majd 4 liter vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a petrezselymet, a kakukkfüvet és az egész borsot is. Amint felforrt, minimum egy órán keresztül bugyogtatjuk, majd eltávolítjuk a zöldségeket és az alaplevet átszűrjük egy sűrű szövésű szűrőn.
Az alaplevekből létezik sötét és világos is. Ha sötét zöldségalaplevet szeretnénk, akkor a zöldségeket egy füstölgő tapadásmentes serpenyőben, 5 evőkanál étolajon enyhén feketés-barnás pörzsanyagosra kapatjuk, aztán jöhet minden ugyanúgy, mint a világosnál.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!