Hozzávalók
- ½ fej káposzta
- 2 ek só
- 1 ek erőspaprika-krém
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek ecet
- 2 ½ tk fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
Csípős káposztasaláta
Hozzávalók
- ½ fej káposzta
- 2 ek só
- 1 ek erőspaprika-krém
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek ecet
- 2 ½ tk fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db alma
A csípős káposztasaláta elkészítéséhez a káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd bő sóval megszórjuk és fél órán keresztül hagyjuk puhulni. Egy aprítógépbe tesszük az erőspaprika-krémet, a cukrot, az ecetet, a pirospaprikát, a fokhagymát és az almát, majd simára keverjük.
Amikor letelt a fél óra, jól átmossuk a káposztát, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a simára aprított szósszal. 1 napig szobahőmérsékleten érleljük lefedve, és fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: 15 perc + pihentetés
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!