Hozzávalók
A kacsához
- 2 db pecsenyekacsamell
- só
- olaj
A körethez
- 400 g burgonya
- só, bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ág rozmaring
- 1 üveg párolt vörös káposzta (500 g-os kiszerelés)
Tökéletes rozé kacsamell párolt vörös káposztával és sült burgonyával
Hozzávalók
A kacsához
- 2 db pecsenyekacsamell
- só
- olaj
A körethez
- 400 g burgonya
- só, bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ág rozmaring
- 1 üveg párolt vörös káposzta (500 g-os kiszerelés)
A megtisztított burgonyákat félbe, majd cikkekre vágjuk, és lobogó, sós vízben 10-12 perc alatt előfőzzük. Leszűrjük és egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk.
A kacsamellek bőrös oldalát szépen bevagdossuk egy késsel, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át a zsírt, éppen csak megvágjuk a késsel. Egy hideg, sütésálló serpenyőbe dobjuk őket bőrös oldalukkal lefelé, és közepes fokozaton elkezdjük pirítani. Mikor kisült már belőle egy adag zsír, kivesszük a melleket, és a zsírral meglocsoljuk a burgonyát.
A burgonyát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma-granulátummal, fűszerpaprikával és friss rozmaringgal, majd alaposan átforgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 30 percre, amíg szép aranybarna lesz.
Visszatesszük a kacsát, még mindig a bőrös felével lefelé. 3-4 percig még pirítjuk, majd megfordítjuk, 1-2 percig tovább pirítjuk, aztán mehet a sütőbe a serpenyővel együtt kb. 4 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a serpenyőt, a kacsamellet egy tányérra helyezzük pihentetni, és 1-2 percenként megforgatjuk.
A vörös káposztát egy lábasba öntjük az üvegből, és felmelegítjük.
A kacsamelleket felszeleteljük, és jöhet is a tálalás. Mehet a tányérra egy jó adag sült burgonya, vörös káposzta és a tökéletes kacsánk a tetejére.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!