Hirdetés

Lazackrém

Hozzávalók

4
főre
+
300 g lazacfilé
100 ml fehérbor
200 ml tej
½ db citrom héja és leve
1 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 db tojásfehérje
100 ml habtejszín
50 g vaj
só, bors
1 mk mustár

A tálaláshoz

1 db citrom
5 - 6 szem koktélparadicsom
1 kis csokor petrezselyem vagy snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lazackrém

Ha maradt egy kis lazacotok, érdemes belőle krémet készíteni, így legalább kipróbálhattok valami újat is. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g lazacfilé
100 ml fehérbor
200 ml tej
½ db citrom héja és leve
1 fej hagyma
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 db tojásfehérje
100 ml habtejszín
50 g vaj
só, bors
1 mk mustár

A tálaláshoz

1 db citrom
5 - 6 szem koktélparadicsom
1 kis csokor petrezselyem vagy snidling
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lazackrém elkészítéséhez a lazacot egy kis méretű, mély tepsibe tesszük, majd felöntjük a fehérborral és a tejjel, és ráfacsarjuk a citrom levét. Elfelezzük a hagymát, és a fokhagymagerezdekkel együtt a tejbe dobjuk, majd lefedjük egy alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

Miután letelt az idő, kivesszük a halat, egy késes aprítóba dobjuk. Mellétesszük a tojásfehérjét és a tejszínt, és még forrón lepürésítjük. Ez elegendő hőkezelés a tojásnak. Ezután belekeverjük a vajat, ízesítjük sóval, borssal és mustárral, valamint ízlés szerint citromlével.

Ahhoz, hogy szép krémet kapjunk, érdemes előbb hűtőbe tenni, teljesen lehűteni, és csak ezután tálaljuk. Pirítósra vagy bármilyen kedvenc pékárura kenve, ízlés szerint egy kevés citrommal, koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel az igazi.

Lazackrém
Lazackrém

Ha tetszett a lazackrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több lazac:

Édesburgonyás lazacfasírt

Medvehagymás morzsával sült lazac

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?