Hozzávalók
- 300 g lazacfilé
- 100 ml fehérbor
- 200 ml tej
- ½ db citrom héja és leve
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojásfehérje
- 100 ml habtejszín
- 50 g vaj
- só, bors
- 1 mk mustár
A tálaláshoz
- 1 db citrom
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- 1 kis csokor petrezselyem vagy snidling
Hozzávalók
- 300 g lazacfilé
- 100 ml fehérbor
- 200 ml tej
- ½ db citrom héja és leve
- 1 fej hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojásfehérje
- 100 ml habtejszín
- 50 g vaj
- só, bors
- 1 mk mustár
A tálaláshoz
- 1 db citrom
- 5 - 6 szem koktélparadicsom
- 1 kis csokor petrezselyem vagy snidling
A lazackrém elkészítéséhez a lazacot egy kis méretű, mély tepsibe tesszük, majd felöntjük a fehérborral és a tejjel, és ráfacsarjuk a citrom levét. Elfelezzük a hagymát, és a fokhagymagerezdekkel együtt a tejbe dobjuk, majd lefedjük egy alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.
Miután letelt az idő, kivesszük a halat, egy késes aprítóba dobjuk. Mellétesszük a tojásfehérjét és a tejszínt, és még forrón lepürésítjük. Ez elegendő hőkezelés a tojásnak. Ezután belekeverjük a vajat, ízesítjük sóval, borssal és mustárral, valamint ízlés szerint citromlével.
Ahhoz, hogy szép krémet kapjunk, érdemes előbb hűtőbe tenni, teljesen lehűteni, és csak ezután tálaljuk. Pirítósra vagy bármilyen kedvenc pékárura kenve, ízlés szerint egy kevés citrommal, koktélparadicsommal és zöldfűszerekkel az igazi.
Ha tetszett a lazackrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!