Hozzávalók
- 5 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 csokor medvehagyma
- 60 g puha vaj
- 200 g tejföl
- 2 tk mustár
- pár csepp citromlé
- só, bors
Medvehagymás tojáskrém
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 csokor medvehagyma
- 60 g puha vaj
- 200 g tejföl
- 2 tk mustár
- pár csepp citromlé
- só, bors
A medvehagymás tojáskrém elkészítésének első lépéseként a tojásokat hideg vízbe dobjuk, és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vizes fürdőbe emeljük át őket. Egy tálba tesszük a finomra vágott vöröshagymát és medvehagymát, a vajat, a tejfölt, a mustárt és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. A főtt tojásokat meghámozzuk és a lehető legapróbbra vágjuk, majd az előzőleg elkészített alaphoz adjuk és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek, mielőtt tálalnánk.
- Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
Ha tetszett a medvehagymás tojáskrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem csak húsvétkor esik jól egy isteni tojáskrém, viszont ilyenkor szinte kötelező eleme az ünnepi asztalnak. Bár az alaprecept elképesztően egyszerű, természetesen ezt a kencét is meg lehet ám bolondítani. Kerülhet bele szezonális fűszer, de a tálalással is játszhattok. Mutatunk pár módszert, amivel egy új szintre emlhetitek a következő tojáskrémeteket.
Húsvéti croissant tojásos-sajtos krémmel
Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs