Hozzávalók
- 60 g mazsola
- 3 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 cm gyömbér
- só, bors
- 5 db érett mangó
- 1 tk chilipaszta
- 200 g kristálycukor
- 1 tk mustármagpor
- 180 ml víz
- 40 ml 10%-os ecet
Mangóchutney
Hozzávalók
- 60 g mazsola
- 3 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 cm gyömbér
- só, bors
- 5 db érett mangó
- 1 tk chilipaszta
- 200 g kristálycukor
- 1 tk mustármagpor
- 180 ml víz
- 40 ml 10%-os ecet
A mangóchutney elkészítésének első lépéseként a mazsolát 30 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
Az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott mangót. Ízesítjük a chilipasztával, a cukorral és a mustármagporral, és hozzáadjuk az előre beáztatott mazsolát. Alaposan elkeverjük, aztán felöntjük a vízzel.
Alacsony lángon minimum 35 percig főzzük, hogy a nedvesség valamennyire elpárologjon belőle, az alapanyagok pedig vajpuhára főjenek. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk az ecetet, de ha az épp nincs kéznél, egy lime levével is pótolható. Összerottyantjuk, és kész is van a brutál ízes chutney!
- Elkészítési idő: 50 perc
- Áztatás: 30 perc
Ha tetszett a mangó chutney receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!