Hirdetés

Socca rozmaringos-szardellás szósszal

Hozzávalók

2
főre
+

A soccához

1 csésze csicseriborsóliszt
½ bögre víz
8 - 10 ek olívaolaj
só, bors
6 - 8 ek olívaolaj a sütéshez
1 szál rozmaring

A rozmaringos-szardellás szószhoz

25 g szardella
25 g fehérborecet
50 g olívaolaj
bors
6 - 8 szál rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Socca rozmaringos-szardellás szósszal

A socca egy nagyon gyors és könnyű recept, ami csicseriborsólisztből készül, farinataként is ismert, tulajdonképpen hívhatjuk „lapos kenyérnek”, „palacsintának” is. Kívül enyhén ropogósnak, belül kicsit krémesnek, omlósnak kell lennie.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A soccához

1 csésze csicseriborsóliszt
½ bögre víz
8 - 10 ek olívaolaj
só, bors
6 - 8 ek olívaolaj a sütéshez
1 szál rozmaring

A rozmaringos-szardellás szószhoz

25 g szardella
25 g fehérborecet
50 g olívaolaj
bors
6 - 8 szál rozmaring
Bevásárlólistához adom

A csicseriborsóliszthez egy habverővel hozzákeverjük a vizet, 2 evőkanál olívaolajat, pár csipet sót és borsot, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. A grillfokozaton 230 fokra előmelegített sütőbe helyezünk 2 közepes méretű hőálló serpenyőt. Kb. 10 perc múlva kivesszük a serpenyőket, beleöntünk 3-4 evőkanál olívaolajat mindkettőbe, majd kettéosztjuk csicseriborsómasszát, rátépkedjük a rozmaringot, és visszahelyezzük a sütőbe kb. 8-10 percre.

Socca

A rozmaringos szószhoz az alapanyagokat egy aprítógépben simára turmixoljuk, majd megcsorgatjuk vele a soccát, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a socca receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások