Hirdetés

Ti is imádjátok a rakott zöldbabot?

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
600 g ceruzabab
300 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
150 g rizs
1 mk őrölt kömény
bors
3 ek tejföl
1 ek liszt
1 tk paradicsompüré
3 ek pirospaprika
3 ek zsemlemorzsa
Hirdetés

Ti is imádjátok a rakott zöldbabot?

Van élet a lasagnen túl! Mi már rég nem félünk átlépni a komfortzónánkon és továbbmenni az olaszos ízvilágú rakott ételeken. A rakott kelt alap, hogy imádjuk, de nem mondhatnánk, hogy ez a szép tepsi rakott zöldbab kevésbé örvendeztet meg minket. Csekkoljátok a receptet és dobjatok össze ti is egy-két adagot!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
600 g ceruzabab
300 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
150 g rizs
1 mk őrölt kömény
bors
3 ek tejföl
1 ek liszt
1 tk paradicsompüré
3 ek pirospaprika
3 ek zsemlemorzsa

Fotó: Fördős Peti

A rizst és egy evőkanál olajat 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk és addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokos sütőben 20 percig pároljuk. Ezután olajon elkezdjük pirítani a vöröshagymát és hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, majd mehetnek bele a fűszerek (a pirospaprikából csak 1 csapott evőkanállal), plusz egy kis só. Kevés folyadékpótlással 20 percig pároljuk, és közben a zöldbabra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje. Sózzuk, felforraljuk és leszűrjük. A pörköltszerű alapra tesszük a darált húst és folyamatos folyadékpótlással készre pároljuk, majd összekeverjük a rizzsel .

Fotó: Fördős Peti

A tepsi oldalát és alját vékonyan bekenjük olajjal és 1 evőkanál zsemlemorzsával egyenletesen megszórjuk . Ezután elterítjük rajta a zöldbab felét, majd rátesszük a rizses ragut, végül a maradék zöldbabot. A tejfölt, a lisztet és 1 evőkanál pirospaprikát csomómentesre keverünk, majd  szétterítjük a bab tetején és megszórjuk 2 ek zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások