Hirdetés

Mediterrán életérzés és jó kaják a Szent György-hegy legtitkosabb éttermében

Egyszerű hagymaleves

Csak pár hozzávaló

Hópehely golyó

Finom falatok (nem csak) kicsiknek
Hirdetés

Mediterrán életérzés és jó kaják a Szent György-hegy legtitkosabb éttermében

Hirdetés
A Taberna Infinito egy nagyon különleges hely a még bőven felfedezésre váró Szent György-hegyen. Aki egyáltalán eljut ide és megtalálja az éttermet, az első próbát sikeresen kiállta, és megérdemli a tulajdonos, Bicskei Sándor finomságait és a zseniális helyi borokat. Sok szép balatoni kilátásban volt már részem, de ez itt valami eszméletlen.
Hirdetés

Bicskei Sándor a mediterrán világ a szerelmese, és 15, a sales-es és vendéglátós szakmában eltöltött év után úgy döntött, szakít a fővárosi robotolással, a Szent-György hegyre költözik, kialakítja saját mediterrán világát, és végre annak él, amit a legjobban szeret: a főzésnek.

Fotó: Taberna Infinito Facebook

“Egyszer csak rájöttem, hogy nekem a város már túl sok, nagy a zaj, sok az ember, sok az inger, és már nem erre vágyom. Fogtam magam, és leköltöztem a nyaralómba a tél közepén, a nővérem kutyájával. Nem mondom, hogy egyszerű volt 15 év belváros után. Először azt sem tudtam, hol vagyok, és hogy hogyan kell befűteni” – mesél a kezdetekről. A Taberna Infinito nevű helyet tavaly nyitotta, először még inkább lakásétteremként működött, majd az elmúlt szezon tapasztalatait összegezve a hely idén már rendes étteremként működik tovább.

Fotó: Erdőháti Áron

A Teberna egy tapasos, lazulós hely, Sándor a látványkonyhában 10-15 féle tapast, húsgombócot, tortillát, saját töltésű grillkolbászt készít, focacciákat és pitákat süt a kemencében, ami folyamatosan használatban van, házi krémeket kever. De landolt előttünk padlizsánragu, spanyol szalámi, helyi kézműves sajt, hagymasaláta és legalább ötféle olajbogyó is, – és a tulajdonos már több, helyi zöldségtermelővel és kertészettel is felvette a kapcsolatot, hogy mindig friss, helyi zöldségből készüljenek az ételek. Nem marad el a desszert sem, ezek is főleg spanyol és olasz vonalon mozognak. Az étterem all you can eat rendszerben működik, tehát bármennyit ehetünk, ihatunk, és maradhatunk akár hajnalig is.

Fotó: Kalas Györgyi

Külön jó pont, hogy a Taberna Infinitóban csak Szent György-hegyi borok vannak, így nagyon sok különlegességet kóstolhatunk, de aki kocsival érkezik, alkoholmentes italokat, szörpöket is választhat, valamint elvitelre egy üveg ajándék bort.. Az étterem tavasszal és nyáron pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva, a Facebookon meghirdetett tematikus ebédekre, vacsorákra és vasárnapi brunchokra előre kell jegyet venni, az ár fixen 6990 Ft, ami korlátlan étel- és italfogyasztást tartalmaz.

Fotó: Erdőháti Áron

A Taberna Infinito leginkább a jó kajákról, és a mediterrán, kertiparti-feelingről szól, nem annyira családos, inkább lazulós, romantikázós hely. Én eddig kétszer jártam itt, de egyszer sem akartam hazaindulni. A hely varázslatos hangulata egészen biztosan mindenkit magával ragad.

Taberna Infinito, Szent György-hegy, Kisapáti

Borítókép: Erdőháti Áron

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?