Hirdetés

Személyre szabott jégkrémek a Balaton partján

Hirdetés

Személyre szabott jégkrémek a Balaton partján

Hirdetés
Soha nem gondoltam, hogy egy jégkrém nagyobb élvezetet tudna nyújtani a nyári melegben, mint egy jó minőségű fagyi. Talán éppen ezért, sokáig hidegen hagytak az úgy nevezett ice popok mígnem egyszer - főleg a gyerekek miatt - beadtam a derekamat, és kipróbáltuk az Anjuna balatonfüredi kirendeltséget. És azonnal rá is kattantam a dologra.
Hirdetés

Szabó Milán és Szalay József eredetileg úgy tervezte, profi pókerből él majd, de aztán mégis inkább betörtek az adalékanyag-mentes jégkrémek piacára, így jött az Anjuna ötlete, ami már a három budapesti helyszín mellett Balatonfüreden is elérhető. Tudom, a legfontosabb azt lenne kiemelni, hogy minden Anjuna-jégkrém teljesen vegán, friss gyümölcsből készül és egészséges, ráadásul teljesen magyar találmány, de engem ennél sokkal jobban magával ragadott a látvány. Már a pult előtt állva teljesen lázba jöttem sok színtől, ráadásul az egész nagyon gusztusosan néz ki. Egyenként állnak a fagyipultban a színes, pálcikás jégkrémek, és külön jó pont, hogy nincsenek egyenként becsomagolva, így nem csak egészséges, vegán és mindenmentes, de csomagolásmentes édességhez is jutunk.

Fotó: Kalas Györgyi

A bőség zavara után főleg a gyümölcsös ízekre repültünk rá: kóstoltunk málnás-lime-osat, mangós-epreset, csokoládés-mogyorósat, és sárgabarackosat is. Miután az ember kiválasztja a jégkrémet, kérhet rá extrákat: többféle csokiszószt, magokat, szárított gyümölcsöket. Ebben a formában a dolog egy kicsit hasonlít a N’Icerollhoz – amiről nemrég írtunk -,  bár itt az alapanyag nem előttünk készül, a feltéteket magunk ki választhatjuk ki rá.

Fotó: Kalas Györgyi

Először elkövettem azt a “hibát” hogy az égvilágon minden extrát kértünk rá: csokoládéöntetet és szórásokat is, a tej-, az ét- és a fehér csokis mártást is kipróbáltuk. Hibának nem az íz, hanem az ár miatt nevezem, a nagy lelkesedésben a feltét könnyen megszalad, így nekünk 4500 Ft-ba került egy családi jégkrémezés, ami enyhén szólva is sok, és egészen biztosan nem tudnék erre költeni minden meleg nap. Az ember ilyenkor csak azzal vigasztalja magát, hogy a sima jégkrém sem olcsóbb a strandbüfében, csak az még rossz is. A jégkrémek ára 850 Ft, erre jönnek még az extrák, de néhány ízből gyártanak kis méretet, ami árban sokkal kedvezőbb. Minden extrával 1350 Ft-ra jön ki egy pálcika.

Fotó: Facebook/Anjuna

Második körben már csak “csupasz” jégkrémeket engedélyeztem magunknak, és így még sokkal jobban kijött a jégkrémek friss, gyümölcsös íze. Minden jégkrém teljesen glutén- és tejmentes (még a csokoládéöntet is) így erről az édességről senkinek sem kell lemondania Persze nagy melegben otthon is készíthetünk ilyen gyümölcsös jégkrémeket, de ha Füreden jártok, nagyon ajánlom az Anjunát mindenkinek.

Anjuna Ice Pops, Balatonfüred, Aranyhíd stny. 6.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?