Sloppy Joe lasagne
A Sloppy Joe egy amerikai marharagu, ami az 1930-as évek körül indult világhódító útjára. Több lényeges eleme is van, ezekből a legalapvetőbb persze a darált marhahús, amire rengeteg ketchup, mustár, barna cukor és Worcester szósz kerül. Ezt általában hamburgerbucik vagy kifli közé pakolják, de mi elkészítettük a lasagneváltozatot, és elég menő lett.
Sonkás-tormás lasagne
Valószínűleg már kitaláltátok, hogy ezt a lasagnét a húsvéti maradékmentő projektnek köszönhetjük, de annyira jól sikerült, hogy vétek lenne még egy évet várni vele, hiszen tormát és sonkát is mindig kapni. Nem a leghétköznapibb lasagne, az tény, de hát a változatosság gyönyörködtet. 😉
OMG: chipslasagne
Bizony-bizony, jól olvastátok, chipslasagne! De mit is jelent ez? Hát azt, hogy jól megőrültünk, dobtuk a tésztát, és helyette felbontottunk egy zacskó chipset. 😀 Junkfanoknak kötelező, bár valószínűleg a gyerekeknek sem lesz ellenvetésük…
Isteni finom padlizsánlasagne
Mondanunk sem kell, hogy a lasagne alapját a brutális mennyiségű marharagu adja, így elképzelhetetlennek tűnik, hogy anélkül is jó lehet, pedig de! Lajos a hús helyett fokhagymával megkent padlizsánszeletekkel operál ebben a zseniális vega ételben, szóval ha valami laktatót kerestek a következő húsmentes hétfőre, akkor megtaláltátok!
Zé-féle vegán bolognai lasagne
Nálunk a vegánok sem maradhatnak éhesen, pláne klasszikusok nélkül, így csak idő kérdése volt, hogy összedobjunk egy kizárólag növényi alapanyagokból készült jó kis cuccos lasagnét. Akár hiszitek, akár nem, abszolút hozza, amit egy szokásos lasagnétól elvár az ember. De ez persze csak egyféle módon derülhet ki… 😉
A legcuccosabb lasagne
Na de, természetesen nem maradhat ki az eredeti és hamisítatlan verzió sem, pláne, mert Zé egyik kedvenc kajájáról van szó. Az olasz receptek szentháromsága a hagyma-zeller-répa kombó, így most is ennek megfelelően készül, rengeteg hússal, még több besamellel és a világ minden sajtjával. Ugye már tudod is, mi lesz a holnapi vacsi?
Sztracsatellás-málnás palacsinta-lasagne
Mint azt láthatjátok, kiderült, hogy a palacsinta kiválóan alkalmas arra, hogy lasagnelapok módjára egymásra pakoljuk őket, és édesen is élvezzük. A málna és a csoki nagyon jóban vannak egymással, főleg ebben az isteni, kicsit citromos mascarponekrémben. Szerintünk így fest egy tökéletes nyári desszert!