Három fullos ebédmenü jó áron – ezeken a helyeken kóstolhatod őket
Most hármat is ajánlok nektek, a város különböző pontjain.
Botané: legjobb hely vegánoknak és ételérzékenyeknek
Rögtön egy új felfedezéssel és egy vegán ebédmenüvel indítanék. Már jó pár éve megnyitott a Szabolcska Mihály utcában ez a vegán étterem, ami először Freeat néven futott, majd nemrégiben a Botané névre váltott. Én még valahogy sosem vetődtem arra, pedig ebédidőben meglehetősen nagy volt a forgalom, ráadásul úgy tűnt, a betérők mindegyike törzsvendég. Sokan rendelésért jöttek, mások pedig a vegán babgulyásért, ami az aznapi menü volt.
Egy teljesen vegán ÉS gluténmentes étteremről van szó, ami csak ebédre nyit ki 11 és 15 óra között. A hely nagyon hangulatos, tényleg zöld, és két hinta is gazdagítja a teret. A legtöbben menüt esznek: a leves és a főétel együtt 3500 forintba kerül, de én mindenből kis adagot kértem, és így 2700 Ft volt.
A napi ebédmenü ajánlat egy leves, két főétel és egy desszert. Én is rárepültem tehát a babgulyásra, főételből pedig a Stroganoff-zöldséget választottam rizzsel, a másik opció vörös lencsés penne volt. Magam is meglepődtem, hogy mennyire finom volt minden! Kifejezetten erős, de nem tolakodó íze volt az ételeknek. A babgulyás alaposan meg volt rakva babbal és nokedlivel is, a Stroganoffról pedig kiderült, hogy remek fogás hús és tejszín nélkül is. Abszolút jól is laktam.
Azt, hogy az étterem nemcsak vegán, hanem gluténmentes is, csak utólag tudtam meg, és nagyon meglepődtem. A nokedliről nem is gondoltam volna. Nagyon kedves, barátságos és jó minőségű hely a Botané, tényleg őszintén ajánlom. Sok ételt kinéztem már náluk, amiért vissza fogok térni, mint például a dödölle tofuszalonnával vagy a székelykáposzta fermentált vegán tejföllel, de izgalmasan hangzik az indiai kelbimbóragu is.
Cím: 1114 Budapest, Szabolcska Mihály u. 3.
Vin.Vin City: az egzotikus
Furcsának tűnhet elsőre, hogy egy kvázi gyorséttermet ajánlok nektek ebédre, de nekem a Vin.Vinben eddig csak jó élményeim voltak. A vietnámi gyorsétterem esetében nagyon jó pont, hogy figyeltek a belsőre és az otthonosságra, így nem a szokásos steril környezetben, műanyag asztalok mellett kell elfogyasztani az ebédet. Az ételek kifejezetten tartalmasak, finomak, bonyolultabb alapanyagokat is használnak, és a minőségben sem találtam kifogást. Az ételeket vietnámi szakácsok készítik, és a tulajdonosok is barátságosak.
Amiért mindig megéri hozzájuk menni, az aznapi ebédmenü, amiből van egy olcsóbb változat 2150 Ft-ért, és egy drágább, ami 2750 Ft. Utóbbi menü mindig tartalmaz egy levest, egy tavaszi tekercset és még valamilyen húsos főételt. Vin.Vin City étteremből három van a városban, egy a Váci, egy a Bécsi, egy pedig a Bartók Béla úton, én az utóbbiban szoktam enni.
Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 41.
Frici Papa Kifőzdéje: ebédmenü a javából
A jó kifőzde olyan ritka műfaj, mint a fehér holló, magyaros változatból alig tudnék jót mondani. A Frici Papa Kifőzdéje azonban mindent tud, amit egy ebédmenüs helynek tudnia kell, nem véletlen, hogy dugig megtelik mindennap! Aki dél körül érkezik, az készüljön fel a hosszú sorokra és arra, hogy akár az utcán is sorba kell állnia. Ez, mondjuk, annak is köszönhető, hogy a környékbeliek mellett a turisták is felfedezték maguknak a helyet.
Az étlapon a magyaros repertoár teljes választékát megtaláljátok, ezekből válogatnak a napi menüre is, amelyből mindig elérhető egy A meg egy B opció is. Mind a kettő 2200 Ft, és mindegyik napi menühöz jár desszert is, amik szintén a magyaros ínyencségek közé tartoznak, úgymint a császármorzsa, az aranygaluska, a derelye, a vargabéles és persze a megunhatatlan kókuszgolyó. Én, mondjuk, nem vagyok egy nagy pörköltes, ezért is örülök, hogy a napi menüben sokszor szerepel a főzelék, amit ráadásul általában nagyon jól készítenek. Bővebben itt írtam a helyről.
Cím: 1077 Budapest, Király utca 55.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!