Hirdetés

Csodaszép rebarbarás pite

Hozzávalók

Hozzávalók
1
téglalap alakú vagy klasszik 22 cm átmérőjű piteformához:

A tésztához:

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 db tojássárgája

A krémhez:

250 ml tej
4 db tojássárgája
3 ek porcukor
1 tk liszt
100 ml hideg tejszín

A rebarbarához:

3-4 szál rebarbara
200 ml víz
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
6 ek cukor

A díszítéshez:

porcukor
pirított mandulaszeletek
Hirdetés

Csodaszép rebarbarás pite

A rebarbara nem egy klasszik alapanyag, néha azonban érdemes vele dolgozni, mivel nagyon frankó sütik születhetnek a hozzáadásával. Egy rebarbarás pitével például bárkit le tudtok venni a lábáról. Ez a recept isteni krémes, rebarbarás és baromi dögösen néz ki. Próbáljátok ki! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
téglalap alakú vagy klasszik 22 cm átmérőjű piteformához:

A tésztához:

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 db tojássárgája

A krémhez:

250 ml tej
4 db tojássárgája
3 ek porcukor
1 tk liszt
100 ml hideg tejszín

A rebarbarához:

3-4 szál rebarbara
200 ml víz
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
6 ek cukor

A díszítéshez:

porcukor
pirított mandulaszeletek

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, becsomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. A rebarbarákat 3-4 darabba vágjuk. Egy lábasban összeforraljuk a vizet, cukrot, vaníliarúd kikapart magjait és kb 5. percre beledobjuk a rebarbarákat, majd kihalásszuk őket. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, a formába simítjuk, levágjuk a lelógó széleket, 180 fokos sütőben először 10 percig nehezékkel (alufóliát rakunk a tésztára és erre szórunk babot, vagy lencsét…stb), majd további kb. 20 percig nehezék nélkül sütjük.

A krémhez a tejet, tojássárgáját, porcukrot és lisztet összekeverjük és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg pudingállagú krémet kapunk. Lefedjük egy kis darab folpackkal és kihűtjük. A kihűlt krémalapot robotgéppel kikeverjük és hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A krémet a kihűlt tésztába simítjuk, rárakosgatjuk sorban a rebarbarákat, megszórjuk porcukorral és az enyhén lepirított mandulaszeletekkel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások