Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A húshoz

1 db kötözött bőrös császárhús (800-2000 g)
1 ek füstölt só
2 gerezd fokhagyma
1 - 2 db babérlevél
1 ek tört bors
1 tk cayenne bors
1 fej vöröshagyma

A mázhoz

100 ml cider
25 g angol mustár
25 g mustár
50 g méz
só, bors

A BBQ szószhoz

150 g ketchup
50 g eperdzsem
25 g juharszirup
25 ml balzsamecet
10 ml szójaszósz
10 ml Worcester szósz
5 g fokhagymapor
5 g őrölt gyömbér

A körethez

2 db cukkini
2 db padlizsán
100 ml olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillezett császár cukkinivel és padlizsánnal

A császárhús bár elsőre elég bonyolult húsnak tűnhet, mégis a lentebbi néhány lépéssel egy fantasztikusan finom grillételt varázsolhatunk belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A húshoz

1 db kötözött bőrös császárhús (800-2000 g)
1 ek füstölt só
2 gerezd fokhagyma
1 - 2 db babérlevél
1 ek tört bors
1 tk cayenne bors
1 fej vöröshagyma

A mázhoz

100 ml cider
25 g angol mustár
25 g mustár
50 g méz
só, bors

A BBQ szószhoz

150 g ketchup
50 g eperdzsem
25 g juharszirup
25 ml balzsamecet
10 ml szójaszósz
10 ml Worcester szósz
5 g fokhagymapor
5 g őrölt gyömbér

A körethez

2 db cukkini
2 db padlizsán
100 ml olívaolaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A kötözött császárhúst egy nagy fazékba ültetjük, felöntjük vízzel és beleszórjuk a fűszereket.  A hagymát negyedeljük, a fokhagymát felvágjuk, és 3-4 órán át főzzük, míg puha nem lesz a hús.A BBQ szósz összetevőit egy késes aprítóba tesszük, és néhányat pulzálunk rajta.

Grillezett császár

A mázhoz az összetevőket egy gyorsforralóban összeforraljuk, míg kb. felére nem csökken. A grillrácsot megolajozzuk.

A megfőtt és kihűlt császárhúsról levágjuk a madzagot, felszeleteljük kb. ujjnyi vastag szeletekre, és meggrillezzük az első oldalát míg szép ropogós nem lesz az alsó része, majd megfordítjuk, a tetejét lekenjük a cideres mázzal, és készre sütjük, míg a máz kicsit meg nem olvad, és az alsó oldala, valamint a bőre szép ropogós nem lesz.

A cukkinit és a padlizsánt felkarikázzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sóval borssal ízesítjük és mindkét oldalát meggrillezzük. Egy tányérra szedünk a cukkini-padlizsán duójából, mellé kanalazunk egy kevés BBQ szószt, és ráhelyezzük a grillezett császárhúst.

Ha tetszett a Grillezett császár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások