Hozzávalók
- 3 fej nagyobb vöröshagyma
- bő olaj sütéshez
A sörtésztához:
- 250 ml világos sör
- 130 g liszt
- 50 g keményítő
- 1 mk sütőpor
A fűszeres liszthez:
- 100 g liszt
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- só,bors
A mártogatóshoz:
- 200 ml tejföl
- 2 mk sriracha
Egészben sült hagyma sörtésztában
Hozzávalók
- 3 fej nagyobb vöröshagyma
- bő olaj sütéshez
A sörtésztához:
- 250 ml világos sör
- 130 g liszt
- 50 g keményítő
- 1 mk sütőpor
A fűszeres liszthez:
- 100 g liszt
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- só,bors
A mártogatóshoz:
- 200 ml tejföl
- 2 mk sriracha
A sörtésztához összekeverjük a hozzávalókat. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A hagymákat meghámozzuk úgy, hogy a hagymák alsó, gyökeres részét jól megmossuk de nem vágjuk le (ez fogja összetartani a hagymát). Cikkekre vágjuk a hagymákat, vigyázva hogy alul ne vágjuk át teljesen őket, majd kézzel kicsit széthúzogatjuk a hagymacikkeket. Óvatosan beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, majd a sörtésztába. Egy kanállal, beleöntögetjük a tésztát a hagymacikkek közé is, majd újabb lisztréteg kerül rá. Bő, forró olajban ropogósra sütjük a hagymákat. A mártogatós hozzávalóit összekeverjük és ebbe mártjuk a cikkelyek mentén letépett hagymaszeleteket.