Hirdetés

Málnás-zabpelyhes szelet

Hozzávalók

1
kb. 15x24-es formához
+

A tésztához

170 g puha vaj
120 g cukor
1 db tojás
135 g zabpehely
190 g liszt
12 g sütőpor
1 csipet só

A málnaréteghez

400 g málna (lehet fagyasztott is)
1 ek keményítő
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 ek liszt
80 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Málnás-zabpelyhes szelet

A málna számomra a világ legszuperebb gyümölcse. A zabpelyhes, morzsás, kissé ropogós, édes tésztarétegek között megbúvó, kicsit fanyarabb málnapüré pedig kifejezetten nyáriassá teszi ezt a sütit.
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 15x24-es formához
+

A tésztához

170 g puha vaj
120 g cukor
1 db tojás
135 g zabpehely
190 g liszt
12 g sütőpor
1 csipet só

A málnaréteghez

400 g málna (lehet fagyasztott is)
1 ek keményítő
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 ek liszt
80 g cukor
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, majd mehet bele a tojás is. A zabpelyhet, lisztet, sütőport és sót összekeverjük és a vajas részhez adjuk. Az átkevert tészta ⅔-át a tepsi aljába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

Közben a málnaréteghez egy lábasban 3-4 perc alatt összeforraljuk a málnát a többi hozzávalóval. Az elősütött tésztára simítjuk, erre pedig rátépkedjük a maradék tésztát, majd visszatoljuk a sütőbe, és aranybarnára sütjük további kb. 18 perc alatt.

Málnás-zabpelyhes szelet

Ha tetszett a málnás-zabpelyhes szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások