Hozzávalók
A tésztához
- 170 g puha vaj
- 120 g cukor
- 1 db tojás
- 135 g zabpehely
- 190 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
A málnaréteghez
- 400 g málna (lehet fagyasztott is)
- 1 ek keményítő
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 ek liszt
- 80 g cukor
Hozzávalók
A tésztához
- 170 g puha vaj
- 120 g cukor
- 1 db tojás
- 135 g zabpehely
- 190 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
A málnaréteghez
- 400 g málna (lehet fagyasztott is)
- 1 ek keményítő
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 ek liszt
- 80 g cukor
A tésztához a vajat a cukorral kikeverjük, majd mehet bele a tojás is. A zabpelyhet, lisztet, sütőport és sót összekeverjük és a vajas részhez adjuk. Az átkevert tészta ⅔-át a tepsi aljába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
Közben a málnaréteghez egy lábasban 3-4 perc alatt összeforraljuk a málnát a többi hozzávalóval. Az elősütött tésztára simítjuk, erre pedig rátépkedjük a maradék tésztát, majd visszatoljuk a sütőbe, és aranybarnára sütjük további kb. 18 perc alatt.
Ha tetszett a málnás-zabpelyhes szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!