Hozzávalók
A tésztához
- 170 g vaj
- 150 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 230 ml pezsgő
- 230 g liszt
- 25 g keményítő
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 db tojásfehérje
A krémhez
- 600 g mascarpone
- 160 g porcukor
- 1 rúd vanília
- 70 ml pezsgő
A díszítéshez
- 2 ek apróra vágott pisztácia
Pezsgős minicupcake
Hozzávalók
A tésztához
- 170 g vaj
- 150 g cukor
- 1 db tojássárgája
- 230 ml pezsgő
- 230 g liszt
- 25 g keményítő
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 3 db tojásfehérje
A krémhez
- 600 g mascarpone
- 160 g porcukor
- 1 rúd vanília
- 70 ml pezsgő
A díszítéshez
- 2 ek apróra vágott pisztácia
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a tojássárgája és a pezsgő is. A liszthez hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport és a sót, és a vajas részhez keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojásos masszába. A tésztát muffinkapszlikkal bélelt sütőformába kanalazzuk a formák kb ⅘-éig, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.
A mascarponét a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival stabil krémmé habosítjuk, majd belekeverjük a habverővel a pezsgőt. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük a krémet, és kidíszítjük vele a muffinok tetejét. Végül megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
Ha tetszett a pezsgős minicupcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!