Hirdetés

Szivárvány-jégkrém

Hozzávalók

5 - 6
jégkrémhez
+
200 g málna
1 db érett mangó
2 - 3 db kivi
120 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szivárvány-jégkrém

Persze a házi krémes, tejszínes fagyik és jégkrémek a világ legszuperebb nyári desszertjei, de ha kicsit egészségesebb vonalat szeretnénk követni, akkor friss gyümölcspüréből is lehet ilyet készíteni. Kapjatok elő pár jégkrémformát és a kedvenc gyümölcseiteket, és préselésre, plusz fagyasztásra fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
jégkrémhez
+
200 g málna
1 db érett mangó
2 - 3 db kivi
120 ml víz
Bevásárlólistához adom

Mindegyik gyümölcsöt külön-külön leturmixoljuk egy kevés víz hozzáadásával (ne legyen híg). Ha nem elég édesek a gyümölcsök, nyugodtan rakhattok hozzájuk kevés porcukrot. A gyümölcspüréket átpasszírozhatjuk, ha nem szeretnénk apró magokat vagy rostokat a jégkrémbe. Jégkrémformákban elosztjuk először a málnás részt, bedobjuk 10-15 percre a fagyasztóba, majd megismételjük a kivis, majd a mangós résszel is (köztük is mindig hűtünk egyet).

Ekkor már a pálcikákat is beleállítjuk a jégkrémekbe, és teljesen kifagyasztjuk. Mikor megfagytak, pár másodpercre forró víz alá tartjuk őket, így könnyen kivehetők lesznek majd a formákból. 

Ha tetszett a szivárvány-jégkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások