Hirdetés

A legjobb kenyérlángos, amit mostanában ettünk

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 adag pizza alaptészta
150 g bacon
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
250 g tejföl
2 tk fokhagymapor
só, bors
200 g fehér cheddar vagy trappista sajt
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legjobb kenyérlángos, amit mostanában ettünk

Bár nagy olaszpizza-rajongó vagyok, néha annyira jól tud esni, a vékony tésztás paradicsomos verzió helyett, a mi magyar, vastag tésztás, tejfölös változatunk. Kenyérlángos vagy langalló, bárhogy is hívjuk, az egyik legjobb magyar kaja!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 adag pizza alaptészta
150 g bacon
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
250 g tejföl
2 tk fokhagymapor
só, bors
200 g fehér cheddar vagy trappista sajt
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A pizzatészta alapreceptért kattintsatok ide!

A bacont felkockázzuk és egy serpenyőben elkezdjük zsírjára pirítani. Rádobjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát és addig pirítjuk, amíg  a hagyma meg nem karamellizálódik. A tejfölt kikeverjük a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A sajtokat lereszeljük.

A kelt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 2-3 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel és rápakoljuk a megsült hagymás szalonnát. Megszórjuk a felszeletelt lilahagymával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ezután kivesszük, megszórjuk a lereszelt sajtokkal és visszarakjuk addig, amíg meg nem pirul a teteje. Felszeletelve tálaljuk.

Kenyérlángos

Ha tetszett a kenyérlángos receptje,  csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások