Hozzávalók
- 300 g rigatoni tészta
- 5 - 6 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 1 szál sárgarépa
- ½ szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 ág friss rozmaring
- 2 ág friss kakukkfű
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 250 g főtt lencse
- 50 g parmezán
- 2 ek olívaolaj
Pasta e lenticchie - lencsés pasta
Hozzávalók
- 300 g rigatoni tészta
- 5 - 6 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 1 szál sárgarépa
- ½ szál zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 ág friss rozmaring
- 2 ág friss kakukkfű
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 250 g főtt lencse
- 50 g parmezán
- 2 ek olívaolaj
A tésztát sós vízben al dentére főzzük és a főzőléből 1 decit félre rakunk, majd a tésztát leszűrjük. Egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten alaposan lepirítjuk az apróra vágott bacont, hogy kisüljön a zsírja. Ha megpirult, kivesszük és a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pirítjuk az finomra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát.
Ezután rátesszük a paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és még így is pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük a passatával és a félretett főzővízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig rotyogtatjuk. Közben belerakjuk a lencsét és ha letelt az idő elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, összeforgatjuk a megfőtt tésztával és a baconchipsszel, végül elkeverjük benne az olívaolajat.
Ha tetszett a Pasta e lenticchie – lencsés pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!