Hozzávalók
- 6 - 8 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 1 csapott ek cukor
- 150 g aszalt paradicsom
- 100 g zöld olajbogyó (magozott)
- só, bors
- 400 g csirkemell
- 160 g kuszkusz
- 15 g kandírozott gyömbér
- 1 db citrom héja
- 1 csokor petrezselyem
Mediterrán ragus csirkemell
Hozzávalók
- 6 - 8 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 - 2 ág kakukkfű
- 1 csapott ek cukor
- 150 g aszalt paradicsom
- 100 g zöld olajbogyó (magozott)
- só, bors
- 400 g csirkemell
- 160 g kuszkusz
- 15 g kandírozott gyömbér
- 1 db citrom héja
- 1 csokor petrezselyem
A raguhoz 3-4 evőkanál olajat hevítünk, és rádobunk egy gerezd felaprított fokhagymát. A paradicsomot felkockázzuk, és ezt is lepirítjuk. Mellédobunk 1-2 ág kakukkfüvet, és beleszórjuk a cukrot. Kb. 4 percig pirítjuk, majd mehet bele a nagy darabokra vágott aszalt paradicsom és az olajbogyó. Sózzuk, borsozzuk, még kb. 3 percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről.
Az egész csirkemellet kettévágjuk a két mell találkozásánál. Megformázzuk, de egyben hagyjuk, nem vágunk belőle szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben, kb. 3-4 evőkanál olajon kérget sütünk a hús minden oldalára. Mivel vastag a húsunk, nyugodtan az oldalait is kérgesítsük, hogy lezárjuk a rostokat. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 9-12 percre, attól függően, mekkora a mell. Ha elkészült, a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük. Ne felejtsük el kivenni a serpenyőből/tepsiből, nehogy túlkészüljön.
A kuszkuszt egy tálba tesszük. A kandírozott gyömbért átmossuk, hogy veszítsen az édességéből, majd nagyon apró darabokra vágjuk, és a kuszkuszhoz keverjük, erősen megsózzuk. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, majd lefedjük, és 8-10 percig állni hagyjuk, amíg magába szívja a vizet. Felaprítjuk a petrezselymet, és a gyömbéres kuszkuszra szórjuk. Tálaláskor megszórjuk az ételt reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel.
Ha tetszett a mediterrán ragus csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!