Hozzávalók
A mázhoz
- 3 db narancs
- 1 db citrom
- 2 ek méz
- 1 csipet só
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk csípőspaprika-krém
- 1 tk keményítő
- 1 kis csokor petrezselyem
A csirke sütéséhez
- 2 db csirkemell (400 g)
- só, bors
- 20 g keményítő
- 30 ml olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g vaj
- 1 db narancs
Mézes-narancsos csirkemell
Hozzávalók
A mázhoz
- 3 db narancs
- 1 db citrom
- 2 ek méz
- 1 csipet só
- 1 mk fokhagymapor
- 1 mk csípőspaprika-krém
- 1 tk keményítő
- 1 kis csokor petrezselyem
A csirke sütéséhez
- 2 db csirkemell (400 g)
- só, bors
- 20 g keményítő
- 30 ml olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g vaj
- 1 db narancs
A narancsos csirkemell mázához a narancsok és a citrom héját lereszeljük, hozzáfacsarjuk a narancsok levét, és a mézzel együtt egy kisebb főzőedénybe tesszük. Felforraljuk, beleszórjuk a sót és a fokhagymaport, beletesszük a paprikakrémet, és 10 percig erősen forralva redukáljuk.
A csirkemellet megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe forgatjuk, és egy sütőbe tehető serpenyőben közepesen erős lángon körbepirítjuk az olajon. Ha már szép pirult mindenhol, mellédobjuk a fokhagymát, rámorzsoljuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
A narancsos mázat közben besűrítjük 10 ml vízben elkevert keményítővel, és lassú tűzön forraljuk, amíg a csirkét kivesszük a sütőből.
A csirkét átrakjuk a főzőlapra, a mázat pedig egy szűrőn keresztül ráöntjük, és az egészet 1-2 perc alatt összeforraljuk, miközben kanalazunk a csirkére a mázból. Belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is, a maradék egy darab narancsot pedig kifilézzük, megforgatjuk a mázban, majd tetszőleges körettel tálalhatjuk is a csirkét.
Ha tetszett a mézes-narancsos csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!