Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 150 ml fehérbor
- 300 ml víz
- 200 ml habtejszín
- 150 g fagyasztott spenót
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- 1 konzerv gomba
- 1 db citrom
- 1 csipet szárított oregánó
- só, bors
- 2 csomag gnocchi (1 kg)
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 150 ml fehérbor
- 300 ml víz
- 200 ml habtejszín
- 150 g fagyasztott spenót
- 1 db zöldségalaplé-zselé
- 1 konzerv gomba
- 1 db citrom
- 1 csipet szárított oregánó
- só, bors
- 2 csomag gnocchi (1 kg)
Az aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Hozzáöntjük a vizet és a tejszínt, beletesszük a spenótot, felforraljuk, és egy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az alaplézselét, a leszűrt és átmosott gombát. Belereszeljük fél citrom héját és belefacsarunk pár csepp citromlevet. Megszórjuk egy csipet oregánóval, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 10-15 percig lassú tűzön forraljuk, majd összekeverjük a kifőtt gnocchival. Tálaláskor még egy kevés citromhéjat reszelünk rá.
Ha tetszett a spenótos-gombás gnocchi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon