Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús (marha-sertés vegyesen)
2 ek olaj
1 kg hámozott, nagyobb fajta burgonya

A tejfölös öntethez:

5 tojás
200 g tejföl
200 ml tej
1 ek pirospaprika
½ csokor friss petrezselyem apróra vágva
só, bors

Az összeszereléshez:

100 g mozzarella (reszelhető fajta)
Hirdetés

Ismerjétek meg a szerb muszaka receptjét!

Mindenki ismeri a klasszikus receptet, de ebben a verzióban a balkáni hagyományoknak megfelelően a padlizsánt lecseréltük krumplira, a végeredmény pedig... nos, az magáért beszél!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús (marha-sertés vegyesen)
2 ek olaj
1 kg hámozott, nagyobb fajta burgonya

A tejfölös öntethez:

5 tojás
200 g tejföl
200 ml tej
1 ek pirospaprika
½ csokor friss petrezselyem apróra vágva
só, bors

Az összeszereléshez:

100 g mozzarella (reszelhető fajta)

Felszeleteljük a vöröshagymát, a fokhagymát rányomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ha kész, magasabb lángon lepirítjuk rajta a darált húst, és félretesszük. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, majd a vékonyra szelt (kb. 0,5 cm) burgonyákat elkezdjük lerakni sorban. Ha kész, rászedjük a hús negyedét, majd így folytatjuk, további rétegekkel. Ezt a tepsi méretének megfelelően lehet variálni, 3 vagy 4 réteg jön ki. A legutolsó azonban mindig krumpli legyen!

Az öntet összetevőit egy habverővel alaposan összekeverjük. Ezt a mixet ráöntjük a tepsiben lévő rétegekre, és végül mozzarellát reszelünk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük 1 órán keresztül, majd fólia nélkül további 30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje. Mielőtt kiszedjük, ellenőrizzük, hogy a burgonya minden rétege átsült-e!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások