Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! 🙂
Céklás burger házi tönkölybucival
Lilla mindig perfekt vega kajákat rak össze, a hambik területén kifejezetten otthonosan mozog. Ettől a csúcspéldánytól a szavunk is elállt, annyira brutál jó lett! A céklás pogácsa szaftos és ízletes, a buci pedig mehet egyenesen a receptgyűjteményetekbe, mert bármilyen burger esetén meg fogja állni a helyét.
Lencsés vega enchilada
Ezt a húsmentes enchiladát annyira cuccosra meg lehet csinálni, hogy egy kiadós adagtól elégedetten fogtok hátradőlni a székben, és egyszerűen nem bírtok többet enni, kész, passz. Ráadásul ha már egy ideje szárad a szekrényben egy csomag tortilla, mentsétek meg így, és ő is nagyon elégedett lesz a sorsával.
Maradékmentő pirított rizs
Ha már maradékmentés, nem mehetünk el szó nélkül Zé klasszikus pirított rizse mellett sem, ami a vasárnapi maradék rizibiziből készült, háhh! Mekkora ötlet! Jöhet még bármilyen maradék zöldség, mindent alaposan le kell pirítani, és az ázsiai ízhatás kedvéért megkínálni az egészet egy jó adag szójaszósszal. Nem mellesleg a színét is feldobja majd egy kicsit.
Vega savanyúkáposzta-leves
Ezt a levest általában mindenki úgy ismeri, hogy tele van füstölt hússal és kolbásszal, na igen, úgy se rossz… DE most böjtölünk, szóval ezeket elhagyva, és feltuningolva lencsével, krumplival, egy eszméletlenül laktató és finom levest pattinthattok össze egészen rövid idő alatt.
Vegán gulyásleves
A gulyásnak bizony van vegán arca, és milyen jól áll neki! Szóval ha rajongók vagytok, ilyenkor sem kell lemondanotok a kedvenc levesetekről, egyedül a szejtánnal kell megbarátkoznotok, ha eddig még nem tettétek volna, de a cél érdekében legyetek erősek! Aztán ki tudja, lehet, egy új alapanyag kerül fel a kedvencek listájára. 😉
Csőben sült sajtos-mandulás karfiol
A böjtidőszakon túl lehet, köretként gondolnátok rá, de most adjatok egy esélyt neki főételként is. Egy csodásan krémes, dús, karfiolos egytálétel, amit a tetején ropogósra sült panko-mandula-parmezán triumvirátus tesz végleg ellenállhatatlanná.
Spenótos-csicseriborsós tikka masala
Az indiai ízvilágú kaják esetén nagyon könnyű vegára venni a figurát, hiszen egyébként is sok húsmentes kajájuk van, gondoljunk csak a remek currykre. Ez a tikka masala csirke nélkül is perfekt és izgalmas, szerintünk készítsétek el még nagyon sokszor. 😉
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!