Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 600 g sertéskaraj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (150 g/szál)
- só, bors
- 200 ml fehérbor
- 2 ek mustár
- 250 ml habtejszín
- ½ db citrom leve
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 400 g szarvacskatészta
- só
Eszterházy-tokány
Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 600 g sertéskaraj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (150 g/szál)
- só, bors
- 200 ml fehérbor
- 2 ek mustár
- 250 ml habtejszín
- ½ db citrom leve
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 400 g szarvacskatészta
- só
Az Eszterházy-tokány első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon 7-9 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron, erős hőfokon kb. 2 perc alatt lepirítjuk az 1 x 5 cm-es csíkokra (azaz tokányra) vágott karajt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd 2 perc pirítás után a kb. 1 x 5 cm-es hasábokra vágott sárga- és fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, majd amikor az elpárolgott, öntünk hozzá 150 ml vizet, és közepes hőfokon kb. fél órát pároljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, a habtejszínt, a citrom kifacsart levét, és 3-4 perc alatt készre forraljuk. A végén beledobjuk a vajat, elkeverjük, és ezzel kész is a ragu.
A szarvacskatésztát bő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, és ezzel tálaljuk a ragut, amit megszórunk a félretett szalonnapörccel.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett az Eszterházy-tokány recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!