Hozzávalók
A tésztához
- 150 g porcukor
- 250 g liszt
- 60 g darált mandula
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 160 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja és leve
A tetejére
- 3 tk keményítő
- 500 g cseresznye
- 3 ek cukor
- 1 marék szeletelt mandula
Cseresznyés-mandulás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g porcukor
- 250 g liszt
- 60 g darált mandula
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 160 g vaj
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja és leve
A tetejére
- 3 tk keményítő
- 500 g cseresznye
- 3 ek cukor
- 1 marék szeletelt mandula
A tésztához a porcukrot, lisztet, darált mandulát, sót, sütőport összekeverjük. A vajat kikeverjük a tojással, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, majd összekeverjük a lisztes résszel. A masszát egy sütőpapíros tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen és 8-10 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe.
Miközben sül a tészta, kimagozzuk a cseresznyéket, összekeverjük a keményítővel és megszórjuk vele az elősütött tésztát. Mehet rá a szeletelt mandula és a cukor, majd irány a sütő, amíg ropogós, aranybarna lesz a tészta (kb. 20-25 perc).
Ha tetszett a cseresznyés-mandulás pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!