Hozzávalók
A tésztához
- 200 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 2 db tojás
- 2 csipet só
- 2 csepp víz
A kolbászhúshoz
- ½ ek édesköménymag
- ½ ek só
- ½ ek bors
- ½ tk fűszerpaprika
- ½ ek oregánó
- 200 g darált sertéshús
A szószhoz
- 100 g császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g passata
- só, bors
- 2 db tojás
- 50 g pecorino sajt
A tálaláshoz
- 20 g pecorino sajt
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 2 db tojás
- 2 csipet só
- 2 csepp víz
A kolbászhúshoz
- ½ ek édesköménymag
- ½ ek só
- ½ ek bors
- ½ tk fűszerpaprika
- ½ ek oregánó
- 200 g darált sertéshús
A szószhoz
- 100 g császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g passata
- só, bors
- 2 db tojás
- 50 g pecorino sajt
A tálaláshoz
- 20 g pecorino sajt
A pasta alla zozzona elkészítésének első lépéseként megcsináljuk a házi farfalle tésztánakat. A lisztet, a tojásokat és a sót pár csepp vízzel (ha szükséges) összegyúrjuk, befóliázzuk és hagyjuk pihenni fél órát.
@streetkitchenhu Pasta alla zozzona 🍝#szponzoralttartalom #tojaskihivas #EuAgriPromo #taplaljaatestetesazelmet #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) – ame
A tésztanyújtógéppel kinyújtjuk a tésztánkat, majd 4 x 5 cm-es téglalapokat vágunk belőle úgy, hogy a rövidebbik oldalát egy derelyevágóval vágjuk el. Összecsípjük középen, így létrehozzuk a kis masni formákat.
Az olasz kolbászhúshoz egy mozsárban összezúzzuk az édesköménymagot, sót, borsot, a fűszerpaprikát és az oregánót, majd ezt a keveréket összegyúrjuk a darált hússal.
Egy serpenyőben, alacsony hőfokon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, majd miután kiszedtük a serpenyőből, a megmaradt zsíron lepirítjuk a beletépkedett kolbászhúst. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát, és kevergetve megpirítjuk. Visszarakjuk bele a lepirított szalonnakockákat és felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd elzárjuk a tűzhelyet.
A megformázott farfallét bő, sós lobogó vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.
Közben felütjük a tojásokat és összekeverjük a reszelt pecorinóval. A tojásos keveréket a raguhoz adjuk és kis lángra kapcsolva, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a szószt. A kifőtt tésztát is hozzáadjuk egy kevés főzővíz társaságában. 1-2 perc alatt összemelegítjük az egészet, végül még egy kis extra reszelt pecorinóval megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetés: 30 perc
Ha tetszett a pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!