Hozzávalók
A palacsintához
- 200 g rizsliszt
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 1 tk kurkuma
- 400 ml zsíros kókusztej
A töltelékhez
- 3 ek szezámmag-olaj
- 100 g shitake gomba (ha nincs, akkor sima csiperke is megteszi)
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék mungóbab-csíra
- ½ db lime
- 1 tk barnacukor
- 3 ek szójaszósz
- 1 kis csokor koriander
Hozzávalók
A palacsintához
- 200 g rizsliszt
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 1 tk kurkuma
- 400 ml zsíros kókusztej
A töltelékhez
- 3 ek szezámmag-olaj
- 100 g shitake gomba (ha nincs, akkor sima csiperke is megteszi)
- 1 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék mungóbab-csíra
- ½ db lime
- 1 tk barnacukor
- 3 ek szójaszósz
- 1 kis csokor koriander
1. A rizslisztet egy keverőtálba öntjük, hozzádobjuk a tojást, a sót és a kurkumát.
2. A kókusztejet több részletben hozzákeverjük a liszthez, ügyelve arra, hogy teljesen csomómentesre legyen keverve egy habverővel. Félretesszük.
3. Tűzforró serpenyőbe öntjük a szezámolajat és rádobjuk a gombát. Intenzíven lepirítjuk anélkül, hogy megsóznánk.
4. Gyufaszál vékonyságúra (julienne) szeleteljük a sárgarépát és ezt, valamint a vékony szeletekre vágott fokhagymát is a gombához dobjuk. Jöhet hozzá a mungóbab-csíra, a barnacukor,a lime kifacsart leve, a szójaszósz és a koriander finomra vágott szára is. Az egészet gyorsan összeforgatjuk és átpirítjuk.
5. Az időközben kicsit sűrűsödött tésztához adunk annyi vizet, hogy egy hagyományos palacsinta-tészta állagot kapjunk (kb. 1 dl) és jól összekeverjük.
6. A tésztából hagyományos módon kis palacsintákat sütünk (ha rengeteg apró lyuk keletkezik a tésztán, nem kell beparázni, mert az így normális).
7. Tálalásnál a palacsintákba pakoljuk a gombás tölteléket, meglocsoljuk egy kis szezámolajjal, lime levével és meghintjük durvára vágott korianderrel. Forrón meg is esszük.