Hozzávalók
- 1 db ciabatta
- ½ db kacsamell (bőrével)
- 250 g pecsenye kacsamáj
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 200 ml vörösbor
- 1 ág friss rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
- 50 g vaj
A salátához
- 10 - 15 szem fekete olajbogyó felszeletelve
- 10 - 15 szem ecetes gyöngyhagyma felszeletelve
- 1 marék csíra
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Az összeszereléshez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
Vörösboros-kacsamájas szendvics
Hozzávalók
- 1 db ciabatta
- ½ db kacsamell (bőrével)
- 250 g pecsenye kacsamáj
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 200 ml vörösbor
- 1 ág friss rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
- 50 g vaj
A salátához
- 10 - 15 szem fekete olajbogyó felszeletelve
- 10 - 15 szem ecetes gyöngyhagyma felszeletelve
- 1 marék csíra
- 2 ek olívaolaj
- ½ db citrom leve
Az összeszereléshez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
A ciabattát négybe vágjuk, és 180 fokos sütőben addig pirítjuk, amíg a ragu el nem készül. A kacsamell bőrét leszedjük, apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, és felöntjük a borral. A nagy részét elforraljuk, rádobjuk az apróra vágott rozmaringot, megszórjuk a kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kacsamellet és a 2-3 cm vastagra vágott májat. Magas hőmérsékleten pár percig pirítjuk a ragut, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a vajat, az egészet összeforgatjuk, és elzárjuk.
A sali hozzávalóit összekeverjük egy kis tálkában. Kiszedjük a ciabattát a sütőből, és az alsó szeletet megkenjük fokhagymával, rozmaringgal, rápakoljuk a kacsás ragut, egy kevés salit, sózzuk, borsozzuk és kész.
Ha tetszett a vörösboros-kacsamájas szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!