Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+
1 db ciabatta
½ db kacsamell (bőrével)
250 g pecsenye kacsamáj
1 fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma felszeletelve
200 ml vörösbor
1 ág friss rozmaring
1 tk kakukkfű
só, bors
50 g vaj

A salátához

10 - 15 szem fekete olajbogyó felszeletelve
10 - 15 szem ecetes gyöngyhagyma felszeletelve
1 marék csíra
2 ek olívaolaj
½ db citrom leve

Az összeszereléshez

1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vörösboros-kacsamájas szendvics

Vannak szendvicsek, amik ebédre is teljesen okék, sőt, olyanok is, amiken már az elején látszik, hogy nagyon brutál lesz. Na, ez a vörösboros-kacsamelles-kacsamájas épp ötvözi mindkettőt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db ciabatta
½ db kacsamell (bőrével)
250 g pecsenye kacsamáj
1 fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma felszeletelve
200 ml vörösbor
1 ág friss rozmaring
1 tk kakukkfű
só, bors
50 g vaj

A salátához

10 - 15 szem fekete olajbogyó felszeletelve
10 - 15 szem ecetes gyöngyhagyma felszeletelve
1 marék csíra
2 ek olívaolaj
½ db citrom leve

Az összeszereléshez

1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

A ciabattát négybe vágjuk, és 180 fokos sütőben addig pirítjuk, amíg a ragu el nem készül. A kacsamell bőrét leszedjük, apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, és felöntjük a borral. A nagy részét elforraljuk, rádobjuk az apróra vágott rozmaringot, megszórjuk a kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kacsamellet és a 2-3 cm vastagra vágott májat. Magas hőmérsékleten pár percig pirítjuk a ragut, közben sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a vajat, az egészet összeforgatjuk, és elzárjuk. 

Vörösboros-kacsamájas szendvics

A sali hozzávalóit összekeverjük egy kis tálkában. Kiszedjük a ciabattát a sütőből, és az alsó szeletet megkenjük fokhagymával, rozmaringgal, rápakoljuk a kacsás ragut, egy kevés salit, sózzuk, borsozzuk és kész.

Ha tetszett a vörösboros-kacsamájas szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások