Hozzávalók
- 2 db hosszú bagett
- maradék sonka
- 1 csokor újhagyma
- 8 levél fejes saláta
A tormakrémhez:
- 75 g majonéz
- 75 g tejföl
- 15 g dijoni mustár
- 2 ek reszelt friss torma
- ½ csokor snidling
- só, bors
A tojáskrémhez:
- 5 db tojás
- ½ csokor snidling
- 1 ek mustár
- 50 g vaj
- só, bors
A marinált retekhez:
- 1 ek vörösborecet
- 1 ek barna cukor
- 6 - 8 db hónapos retek
Ez a világ legextrább húsvéti szendvicse
Hozzávalók
- 2 db hosszú bagett
- maradék sonka
- 1 csokor újhagyma
- 8 levél fejes saláta
A tormakrémhez:
- 75 g majonéz
- 75 g tejföl
- 15 g dijoni mustár
- 2 ek reszelt friss torma
- ½ csokor snidling
- só, bors
A tojáskrémhez:
- 5 db tojás
- ½ csokor snidling
- 1 ek mustár
- 50 g vaj
- só, bors
A marinált retekhez:
- 1 ek vörösborecet
- 1 ek barna cukor
- 6 - 8 db hónapos retek
A tormakrémhez a friss tormát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tojáskrémhez a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és aprítóba dobjuk a többi hozzávalóval együtt (a snidlinget egy kicsit felvágjuk előtte); majd krémesre aprítjuk. A marinált retekhez egy kisebb edényt félig megtöltünk hideg vízzel, majd elkeverjük az ecettel és a cukorral. Beletesszük a felszeletelt retket és kb. fél órát állni hagyjuk.
Az újhagymát hosszában felszeleteljük, a salátát pedig leveleire szedjük. A bagettet hosszában kettévágjuk és a sütőben megpirítjuk. A sonkából szeleteket vágunk, egy kevés olajon közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt meggrillezzük. Jöhet az összeállítás: a pirult bagett alját megkenjük a tormakrémmel, erre jönnek a salátalevelek, majd a sült sonka. Erre tesszük az újhagymákat, majd a marinált retket, végül pedig a bagett tetejét a tojáskrémmel kenjük meg gazdagon, és készen is vagyunk!