Hozzávalók
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
- 100 ml szójaszósz
- 1 ek olaj
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 1 db citrom héja
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk mogyoróvaj
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 szál újhagyma (nagy)
Illatos-omlós szezámos csirke
Hozzávalók
- 6 db csirkefelsőcomb-filé
- 100 ml szójaszósz
- 1 ek olaj
- 1 tk gyömbérpor
- 1 tk ötfűszer-keverék
- 1 db citrom héja
- 1 csipet chilipehely
- 1 tk mogyoróvaj
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 szál újhagyma (nagy)
A csirkecombokat jól összemasszírozzuk a szójaszósszal, az olajjal, a gyömbérporral, az ötfűszerrel, a citrom héjával, a chilipehellyel és a mogyoróvajjal, majd hagyjuk állni min. 2 órát, de akár egy éjszakát is.
Egy serpenyőben pár evőkanál olajon közepes-magas hőmérsékleten kérgesítjük mindkét oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15-20 percre. Amikor kész, egy tálban összeforgatjuk a szezámmaggal, és megszórjuk aprított újhagymával.
Ha tetszett az illatos-omlós szezámos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!