Hozzávalók
A húshoz
- 4 szelet karaj (kb. 400 g)
- só, bors
- 80 g finomliszt
- 30 ml étolaj
- 200 ml víz
A tükörtojáshoz
- 2 ek étolaj
- 4 db tojás
- só
A tálaláshoz
- 8 db szardella
- 1 ek kapribogyó
Holstein-szelet
Hozzávalók
A húshoz
- 4 szelet karaj (kb. 400 g)
- só, bors
- 80 g finomliszt
- 30 ml étolaj
- 200 ml víz
A tükörtojáshoz
- 2 ek étolaj
- 4 db tojás
- só
A tálaláshoz
- 8 db szardella
- 1 ek kapribogyó
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Közepesen forró serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a hús mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt megpirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel és időnként megforgatva puhára pároljuk a húst. Amikor a víz elpárolgott, már jó is.
Visszavesszük közepes hőfokra a tűzhelyet, egy másik serpenyőben felmelegítjük az olajat és beleütjük a tojásokat. Lefedjük és kb. 1,5 percig sütjük fedő alatt, majd megsózzuk.
Tálalásnál a húsra helyezzük a tükörtojást, és rátesszük a feltekert szardellát, majd megszórjuk kapribogyóval.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a Holstein-szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több karajos kaját akartok? Szerencsére nem kell a szomszédba menni érte, ugyanis rengeteg sertéshúsos étel receptjét megtaláljátok az oldalon. Nem tudunk közülük kedvencet választani, úgyhogy hoztunk most ilyet is, olyat is. Retró receptet Lajostól, fitt karajt Ákostól és egy hatalmas klasszikust Zsoltitól!
Kolbászhússal töltött karaj Lajos módra