Hozzávalók
- 3 ek kacsazsír
- 2 fej hagyma
- 500 g csirkemáj
- 2 csokor medvehagyma
- bors
- fél mk szerecsendió
- só
A tetejére
- 2 ek kacsazsír
Medvehagymás májpástétom
Hozzávalók
- 3 ek kacsazsír
- 2 fej hagyma
- 500 g csirkemáj
- 2 csokor medvehagyma
- bors
- fél mk szerecsendió
- só
A tetejére
- 2 ek kacsazsír
A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a feldarabolt májat, és lepirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot és 3-4 percig tovább pirítjuk. Rádobjuk a feldarabolt medvehagymát, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval.
Botmixerrel összezúzzuk az egészet, majd megsózzuk. Egy magasabb falú edény aljában eloszlatjuk a májat, majd a tetejére öntjük az olvasztott kacsazsírt, és hűtőbe tesszük, hogy a zsír megszilárduljon.