Hirdetés
Bespájzolva

Pávaszem, macskaszem, vagy hívd ahogy akarod!

Hozzávalók

2
db 26 cm átmérőjű sütihez
+

A tésztához

50 ml meleg tej
3 db tojássárgája
20 g friss élesztő
1 ek cukor
270 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

A diós habhoz

3 db tojásfehérje
180 g cukor
180 g darált dió

A töltelékhez

1 üveg meggybefőtt
1 db tojás (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Pávaszem, macskaszem, vagy hívd ahogy akarod!

Úgy döntöttünk, hogy nem mennénk bele ennek a sütinek a létrejöttét és az elnevezését illető sztorikba, inkább csak leírjuk mitől tudod megkívánni (a neve mondjuk nem feltétlen buzdít erre). Szóval ez a retro süti egy különleges kinézetű diós-meggyes finomság, ami a meggyszemek elrendezését leszámítva végtelenül egyszerű, szóval ha még nem ettél ilyet, ne hagyd ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

2
db 26 cm átmérőjű sütihez
+

A tésztához

50 ml meleg tej
3 db tojássárgája
20 g friss élesztő
1 ek cukor
270 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

A diós habhoz

3 db tojásfehérje
180 g cukor
180 g darált dió

A töltelékhez

1 üveg meggybefőtt
1 db tojás (kisebb)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Gyors esti nasira vágysz vagy a vasárnapi ebédre nem tudod még, hogy mi legyen a desszert? A pávaszem recept mind a kettőre tökéletes megoldást nyújt!
Pávaszem elkészítése

Az isteni pávaszem receptje

Meleg tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk pihenni pár percig. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat, vajat és bedagasztjuk a tésztát, majd letakarva 30 percig pihentetjük. Kettéosztjuk a tésztát, mindkettőt kinyújtjuk kb. 26×20 cm-esre. A tészta két szélére rakunk 1-1 sor meggyszemet és a közepe felé feltekerjük, hogy két sávban fedje a tészta a meggyszemeket. Óvatosan egy nagyobb sütőpapíros tepsire rakjuk őket egymás mellé, köztük kb. 3-4 cm-es helyet hagyva. A másik tésztarésszel ugyanígy járunk el.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót és a 2 tészta középső sávjaiba osztjuk. A két szélén a tésztát lekenjük tojással és 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit. A végeredmény magáért beszél majd!

Pávaszem sütemény

Tippek és trükkök a sütemény elkészítéséhez

A tej legyen langyos, ez és a cukor segít az élesztőgombáknak reakcióba lépni egymással. Körülbelül 5 perc szükséges, hogy megfelelő körülmények között az élesztőgombáknak reakcióba lépjenek. 

Ha nem tudjuk szépen szétválasztani a tojásokat, akkor minden tojást beletörhetünk egy tálba, majd tiszta kézzel kihalásszuk a tojássárgájákat, a fehérjék közül.

Meggyes finomságok

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások