Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
A tonhalkrémhez
- 180 g tonhalkonzerv (olajban eltett)
- 75 g tejföl
- 50 g majonéz
- 10 g mustár
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 gerezd citrom
A tálaláshoz
- 1 mk durvára őrölt bors
- 1 szál petrezselyem
- ½ db citrom reszelt héja
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás a kenéshez
A tonhalkrémhez
- 180 g tonhalkonzerv (olajban eltett)
- 75 g tejföl
- 50 g majonéz
- 10 g mustár
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 gerezd citrom
A tálaláshoz
- 1 mk durvára őrölt bors
- 1 szál petrezselyem
- ½ db citrom reszelt héja
A tonhalkrémes kosárka elkészítéséhez a leveles tésztából 20 db kb. 6 cm átmérőjű kört vágunk egy pogácsaszaggató segítségével. A korongok felét, azaz 10 darabot kiszúrunk egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval is. Itt a külső karimára lesz szükségünk. A köröket lekenjük enyhén felvert tojással, majd mindegyikre ráhelyezünk egyet a karimából. Lekenjük ezt is a tojással, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre. Szép aranybarnára sütjük. Ha megsültek, a belsejüket beroppantjuk, mert a sütés közben az is megemelkedik, de könnyen benyomható.
Míg sülnek a kosárkák, egy tálba tesszük a lecsepegtetett tonhalat, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, és alaposan összedolgozzuk.
Habzsákba tesszük a krémet, és megtöltjük vele a kosárkákat. Megszórjuk durvára tört borssal, és friss petrezselyemmel díszítjük, végül ráreszeljük a citrom héját is.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a tonhalkrémes kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!